cora_ball_full_color_infographics-02_540x
Partners

Onze ervaring met de Cora Ball

Wil je onze ervaring weten met het gebruik van de Cora Ball lees dan verder!

cora_ball_full_color_infographics-01_7ca36650-3af1-47e9-9330-a25132c51903_540x

Vol verwachting stoppen wij elke wasbeurt de Cora Ball in de wasmachine! Het voelt al gelijk goed, want met een kleine handeling draag je toch al mee aan de vermindering van de plastic soep. Al die mini-mini plastic vezels die in het water verdwijnen naar de oceaan, dat voelt toch voor niemand goed?

Ik kreeg gelijk de vraag, wat zie je dan in die Cora Ball zitten? En daar was ik zelf ook heel nieuwsgierig naar. Nu wist ik al dat het vooral zichtbaarder wordt als je veel synthetische kleding in de wasmachine hebt gewassen en naar mijn weten heb ik daar niet zoveel kleding van. Ik probeer toch altijd zoveel mogelijk duurzame kleding te kopen.

Ik ben eens gaan zoeken wat de organisatie van de Cora Ball hier over schrijft. Het duurt dus echt een paar wasbeurten voordat je wat ziet, maar wees niet gevreesd, het doet dus ook al haar werk wanneer je niet veel ziet!

Cora Ball organisatie legt uit:

Hoe worden kleine vezels opgevangen?

De vezels hebben de neiging om in elkaar te wringen tot “fuzz balls” die je uiteindelijk na een aantal wasbeurten kunt zien. Als we een microscopisch beeld bekijken van een snufje van wat een Cora Ball verzameld na drie wasbeurten zien we allemaal kleine plastic vezels van verschillende grootte en kleuren bij elkaar.

Ik kreeg ook gelijk de vraag, waar laat je die ‘fuzz balls’ dan? In de plastic verzamelzak of anders in de vuilniszak. Vooral NIET gaan uitspoelen onder de kraan anders is het effect weg en spoel je het juist door het water weer heen.

Wil je het ook zelf uitproberen? Echt DOEN! Van 1 april tot 31 mei ontvang je via de website van Green Jump een korting van 10 procent! Klik op de link om deze te bestellen:

https://www.greenjump.nl/Product/Huis/Wasmiddel/Cora-Ball-microvezel-vanger-microplastic

De kortingscode is CoraBall2019