Susan Rockefeller + H&M Conscious Exclusive : Luncheon
Partners

Samenwerking GreenJump – Cora Ball

Trots zijn wij op onze samenwerking met GreenJump!

Ken je het bestaan al van de Cora Ball?

Van 1 april tot 31 mei krijg je 10 procent korting op de Cora Ball met de code CoraBall2019

Je kunt de Cora Ball terugvinden en bestellen op de site van GreenJump via de volgende link: https://www.greenjump.nl/Product/Huis/Wasmiddel/Cora-Ball-microvezel-vanger-microplastic

Kijk ook eens voor andere duurzame producten op www.greenjump.nl

De Cora Ball beschermt het milieu door het vangen van microvezels welke vrij komen bij het wassen van kleding in de wasmachine.

Iedere keer wanneer je kleding wast, spoelt er microplastic door de afvoer. Deze kleine deeltjes komen zo terecht in zeeën en oceanen waar ze tot problemen leiden voor de natuur en het milieu. Je kunt helpen om dit te verminderen door de Cora Ball te gebruiken.

De bal is geïnspireerd op de manier waarop koraal de oceanen filtert. Hij verzamelt onzichtbare microplastic vezels tot een massa waardoor wij deze kunnen zien en verwijderen uit het water zodat het niet in onze riolering en wateren terecht komt. Je plaatst de Cora ball gewoon in de wasmachine tussen het wasgoed waar hij zijn werk doet, na de wasbeurt haal je hem eruit en maak je hem schoon. Op deze manier help je mee aan het verminderen van de plastic soup in zeeën en oceanen.

Eigenschappen van de Cora Ball microfiber vanger

 • Gemaakt van 100% gerecycled zacht plastic.
 • Bestand tegen hoge temperaturen van de wasmachine.
 • Helpt mee om zo min mogelijk microplastic in het milieu terecht te laten komen.
 • Kan in iedere wasmachine gebruikt worden.
 • Verzamelt microvezels in de wasmachine tijdens het wassen.
 • Kan ook in de droger gebruikt worden.
 • Simpel in gebruik en makkelijk schoon te maken.
 • Diamater: 10 cm.

Hoe werkt de microvezel vanger Cora ball

De meeste wasmachines hebben een filter die alleen muntjes, sleutels en andere voorwerpen tegen houdt zodat het niet in de afvoer terecht komt. Een standaard filter houdt geen vezels tegen welke te klein zijn om te zien met het blote oog. Daarom is de Cora Ball geïnspireerd op het koraal in onze natuur. Koraal vangt kleine deeltjes welke in het water drijven. De Cora Ball is ontworpen om hetzelfde te doen, hij ‘zwemt’ rond in de wasmachine waar het microfibers vangt.

Gebruik van de Cora ball

De Cora Ball kan in iedere soort wasmachine gebruikt worden.
Stop de bal simpelweg tussen de kleding in de wasmachine en hij zal zijn werk doen tijdens de wasbeurt.
Na het wassen maak je de bal schoon, dit doe je bijna op dezelfde manier hoe je een haarborstel schoonmaakt. Haal de deeltjes eruit en gooi ze in de vuilnisbak. (Er zit niet altijd iets zichtbaars in)

 • Scheid grof gebreide kleding en kleding met spaghetti bandjes en sliertjes. Deze kunnen verstrikt raken in de tentakels van de bal. Gebruik de bal niet wanneer je deze kleding wast. Doe delicate kleding in een waszak. Indien een BH bandje of touwtje van je bikini in de bal terecht komt kan je deze er voorzichtig uit halen.
 • De Cora ball vangt ongeveer 33% van alle microvezels welke er vrij komen bij het wassen.
 • De bal hoeft niet na iedere wasbeurt schoon gemaakt te worden. Doe dit pas wanneer je de vezels echt ziet zitten in een massa.
 • De kleur van de bal kan variëren omdat er gebruik wordt gemaakt van gerecycled plastic.

Het kan zijn dat je de deeltjes pas ziet na een paar weken, dit hangt af van een aantal factoren:

 • Soort wasmachine (voor- of bovenlader)
 • Waspoeder of vloeibaar wasmiddel
 • Was temperatuur
 • Dunne zomer kleding of dikke winterkleding
 • Veel of weinig mensen- of dierenhaar in de kleding

Het microvezel vervuiling probleem

Het zijn de synthetische stoffen zoals (polyester, acryl, nylon, etc.) die een probleem opleveren in het afvalwater. Een van de grootste vervuilers van onze oceanen zijn microvezels, triljoenen van deze kleine vezels stromen dagelijks in onze wateren wanneer wij onze wasmachines gebruiken. De microvezels van onze kleding waaronder minuscuul kleine stukjes plastic komen vrij tijdens het wassen. Elke keer als we de was doen, verliezen onze kleren minuscule microvezels die in de afvoeren van onze wasmachines naar de  waterzuiveringsinstallaties gaan en in onze waterwegen terecht komen en ons milieu aantasten.