Geef jij een Pleegkind een Dromenkamer om zich thuis te voelen?

In 2020 verbleven 23.093 kinderen en jongeren in een pleeggezin.

Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind tijdelijk, kort of lang, in een ander gezin gaat wonen. Stichting De Ruilfabriek heeft haar hart opengesteld om met haar expertise en connecties, diverse kamers te restylen van pleegkinderen.

Samen met De Rading Jeugd en Opvoedhulp in regio Utrecht zijn wij dit project gestart. De Rading is een onderdeel van de overkoepelende Landelijke Pleegzorg Organisatie.

Wil je weten hoe wij te werk gaan? Kijk dan naar Jim zijn nieuwe kamer!

Het selectieproces
Ten eerste;

De Rading doet een voorselectie van pleegkinderen die in aanmerking kunnen komen. Samen met het team van Stichting De Ruilfabriek wordt de volgorde van de kamers besproken die we gaan restylen.

Ten tweede;
Er wordt een afspraak gemaakt met het kind, de pleegouders en de begeleider vanuit De Rading. In deze eerste afspraak wordt met een interieurstylist en een pedagoog een moodboard opgesteld voor de Dromenkamer, samen met het kind. In deze afspraak wordt direct een afspraak gemaakt voor de Make-Over dag.

Ten derde;
Het vrijwilligersteam van De Ruilfabriek gaat op zoek naar alle benodigdheden voor de Dromenkamer. Dit kunnen nieuwe items zijn die bijvoorbeeld gedoneerd worden maar ook zoeken wij items die wij kunnen restylen en hergebruiken.

Ten vierde;
Op de Make-Over dag komt het vrijwilligersteam bij elkaar om de beloofde Dromenkamer uit te voeren, met aan het eind van de dag een heel blij kind.

 

Wat kun JIJ betekenen?

  • Koop een Dromenkamer cadeaukaart waarmee je prachtige cadeaus kunt uitzoeken in de Domenkamer webshop. Hierin staan diverse producten die lokaal of duurzaam zijn gemaakt. De volledige opbrengst gaat naar het project.
  • Uiteraard kun je deze ook voor je familielid, je vriendin of de buurman kopen.
  • Of doneer een bedrag naar keuze, gebruik hiervoor de knop Doneren in het Menu.
  • Bezoek ons op een van onze evenementen, koop een doosje chocozoenen of maak een toffe foto van jezelf bij onze speciale PhotoBooth in ruil voor een donatie.

Ben je van een organisatie die daadwerkelijk spullen kan doneren, dan komen we graag ook met je in contact. We weten pas welke specifieke spullen we nodig hebben nadat we het moodboard hebben samengesteld voor een kamer.

 

Heb je vragen of wil je samenwerken?

Mail ons op info@deruilfabriek.nl en wij nemen contact met je op.

Help je mee?

Veelgestelde vragen

Kan ik artikelen ook direct in de dromenkamer webshop bestellen?

Nee, liever niet. Ons project is er opgericht dat je winkelt wanneer je een dromenkamer cadeau kaart hebt ontvangen. Iemand koopt een kaart en met de code op de kaart winkel je in de webshop.

Wat is de levertijd?

Wij streven er naar om binnen 14 dagen de artikelen te hebben verzonden.

Wat zijn de verzendkosten?

Er zijn geen verzendkosten.

Is de cadeau kaart ook zakelijk te bestellen?

Ja! Heel graag. Je kunt op de dromenkamer site klikken op dromenkamer zakelijk. Daar kun je alle informatie terugvinden en een bijbehorende flyer.

Kunnen prijzen afwijken van artikelen in de fysieke winkel

Ja dat kan, doordat wij geen verzendkosten berekenen en wij zoveel mogelijk willen overhouden voor het restylen van de kamers kan het zijn dat je iets meer betaald via de webshop. Daarbij komt wel je pakketje aan de deur. Wel zo handig op regenachtige dagen.