De Ruilfabriek Conceptstore

De Ruilfabriek Conceptstore is een ONgewone winkel. Dat wil zeggen, wij zijn een gewone toffe leuke en gezellige cadeauwinkel, maar met een uniek en bijzonder concept.

Wij zijn namelijk een winkel waar we verschillende ondernemers, maar liefst 70! op dit moment, een plek bieden om te ondernemen. Ondernemers die ondernemen vanuit een hobby, ondernemers die willen leren ondernemen, ondernemers die al ‘echt’ ondernemer zijn, maar vooral ondernemers die ondernemen met passie. En een groot gedeelte van de artikelen die wij namens hen verkopen zijn handgemaakt en/of gemaakt van duurzaam materiaal.

De omzet die de ondernemer maakt, betalen we terug aan de ondernemer.

Een bijzondere twist van onze winkel is dat we alleen maar werken met vrijwilligers. Zowel in de winkel, als achter de schermen, als het bestuur en management, allemaal op vrijwillige basis.

Een vrijwilliger is anders dan een personeelslid. Onze vrijwilligers zijn gedreven, zoeken afleiding, zijn op zoek naar een stukje sociaal contact, gezelligheid, een luisterend oor.

Ook daarom zijn we geen gewone winkel maar een met een heel groot sociaal aspect en daar hebben we ook onze focus op. Dat maakt dat onze winkel, onze stichting, anders is dan andere.

Hou je van workshops? Ook dat kan, het volgen, of geven natuurlijk, van workshops gebeurt gewoon in de winkel, superleuk. Het huren van de vergaderruimte, of flexwerkplek is ook een mogelijkheid, een afgesloten ruimte met zicht op de winkel.

Het ‘ruilen’ van De Ruilfabriek komt dus terug in alles wat we doen. Ruilen is een breed begrip, wij ruilen ruimte, kennis, kunde, plezier, pret, diensten, en geld is tenslotte ook een ruilmiddel.

 

Veelgestelde vragen die wij graag beantwoorden;

V: Kan ik hier mijn man ruilen?

A: Nee, helaas! Wij ruilen een plek met ondernemers, zij laten je met alle liefde zien wat voor mooie producten zij maken. In onze shop kun je (zonder of met je man) heerlijk winkelen tussen unieke items!

V: Zijn jullie een kringloopwinkel?

A: Nee, wij zijn een winkel met nieuwe, vaak handgemaakte, producten. De ondernemers bieden je ook gerestylede items aan en de winkel is vintage ingericht. Zo willen wij laten zien dat je met tweedehandse items een prachtige inrichting kunt maken!

V: Waarom zijn jullie op dit moment beperkt open?

A: De Ruilfabriek is een goededoelenorganisatie. Wij RUILEN onze winkel met vrijwilligerswerk. Onze vrijwilligers vinden het heerlijk om bij ons te komen werken, maar helaas is dat op dit moment niet voor iedereen mogelijk. Wij draaien op een te kleine bezetting om de normale openingstijden te kunnen hanteren.

V: Wanneer geven jullie workshops?
A: De geplande workshops kun je vinden op ons aankondigingsbord vóór in de winkel. Een deelname ticket kun je boeken via onze website. www.deruilfabriek.nl/workshops/.

Wil je zelf een workshop, lezing of bijeenkomst organiseren, neem dan contact op door een mailtje te sturen naar info@deruilfabriek.nl

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor alle actuele informatie!