Vragen?

Kijk eens bij de veelgestelde vragen en antwoorden. Kom je er niet uit? Geen probleem, mail ons op info@deruilfabriek.nl en wij helpen je verder.

Stichting De Ruilfabriek staat voor duurzaamheid, bewustwording en voorlichting.
Wij staan voor Re-cycle, Re-use, Re-style.
 • We geven voorlichting op basisscholen middels ons Recycle Helden Project.
 • We organiseren ruilevenementen, zoals het ruilen van woonaccessoires of speelgoed.
 • We hebben het vintage label Twice2Wear opgericht waarin wij kleding re-stylen.
 • Met ons LEF platform voor vrouwelijke ondernemers faciliteren wij activiteiten en creëren we een plek om naamsbekendheid op te bouwen, diensten aan te bieden, en een plek om met elkaar te netwerken.

Stichting De Ruilfabriek heeft geen winstoogmerk. De opbrengsten die de Stichting ontvangt blijven in de Stichting. Hiermee kunnen wij de vaste lasten betalen van de Conceptstore, maar ook andere goede doelen steunen evenals burgerinitiatieven. De Stichting draait volledig op vrijwilligers.

De Conceptstore is vanaf 1 maart 2020 geopend op de volgende tijden:

Maandag – gesloten

Dinsdag – 10.00-17.00 uur

Woensdag 10.00 – 17.00 uur

Donderdag 10.00 – 17.00 uur

Vrijdag 10.00 – 17.00 uur

Zaterdag 10.00 – 17.00 uur

Zondag gesloten

Wij werken samen met verschillende partijen, maar nieuwe partijen zijn altijd welkom om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Samenwerkende partijen:

Return to Sender

Het vrijwilligershuis

MetMASuitdeklas

Minder verpakkingen Brood-nodig

Kledingruil op een rij

Krijg de Kleertjes

Loods of Stock Sale

Heb je mooie originele producten die niet gemaakt zijn met kinderarbeid of onder erbarmelijke omstandigheden? En heb je interesse om jouw producten in onze winkel te etaleren? Kijk dan op de pagina ‘word ondernemer’ voor meer informatie.

Ben je iemand die workshops kan geven, een ruimte zoekt voor een bijeenkomst of lezing? Ook dan ben je van harte welkom!

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via info@deruilfabriek.nl of kom even langs in onze winkel.

De Stichting ontvangt op dit moment helaas nog geen subsidie. Je kan ons steunen door bijvoorbeeld te doneren door hier te klikken. Of door een Dromenkamer cadeaukaart te kopen waarmee je ons Pleegzorg Project ondersteunt.

Sponsoren kan niet alleen via een financiële bijdrage, maar ook via samenwerkingen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden door een mail te sturen naar info@deruilfabriek.nl

Ja graag! Wij zijn voortdurend op zoek naar vrijwilligers.

Kijk op de pagina ‘word vrijwilliger’ voor alle openstaande vacatures. Een open sollicitatie mag ook, dan kunnen we kijken of er een plek voor je is. Je kunt ook de pagina in de gaten houden van het vrijwilligershuis voor de actuele vacatures.

We staan ook open voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

Ben je een middelbare scholier? Kijk dan op de site van MetMASuitdeklas voor de actuele vacatures.

Wij zijn enorm trots op onze LEF platform voor vrouwelijke ondernemers. De laatste bijeenkomst met marketingcoach Sandra en Entrepreneur Lou Niestadt was een groot succes.

Deelname aan het platform is gratis, je kunt je aanmelden via info@deruilfabriek.nl.

Laat je inspireren en sluit je aan!

Op 1 maart 2020 openden wij onze Conceptstore in het hart van Nieuwegein.
In de vintage ingerichte shop ruilen wij kennis, kunde, diensten, ervaring, fun en plekken. Je kan bij ons workshops volgen, een flexwerkplek huren, cadeautjes vinden, en zelfs meehelpen om de winkel tot een succes te maken door je als vrijwilliger aan te melden.
Onze shop en evenementen draaien namelijk volledig op vrijwilligers van diverse doelgroepen, en er is geen winstoogmerk.

Wil je in je gemeente ook iets betekenen voor kwetsbare en eenzame mensen, maar ook juist voor diegene die zo ontzettend hard moeten werken op dit moment? Leef je ook mee met de bloemen en planten kwekers?

In Nieuwegein heeft Sarah Dikker in samenwerking met Stichting De Ruilfabriek een initiatief ontwikkeld om planten die anders vernietigd gaan worden een nieuwe bestemming te geven.

Wij brengen de planten rond in Nieuwegein naar mensen die wel een opkikker kunnen gebruiken! Wil je dit zelf ook organiseren dan hebben wij wat tips voor je verzameld!

 

 1. Ga na bij je gemeente of er budget is. Vaak is er budget beschikbaar voor burgerinitiatieven.
 2. Is er geen budget, roep grote bedrijven op om je te sponsoren. Met 1000 planten kom je vaak al een heel eind.
 3. Wil je weten waar je de planten vandaan kunt halen? Neem dan contact met ons op via info@deruilfabriek.nl Wij hebben voldoende contacten om je verder te kunnen helpen.
 4. Zorg dat je goed in kaart hebt bij wie je wilt langsgaan. Maak een belrondje waar je ze kunt afleveren en de aantallen.
 5. Zorg dat je een kaartje aan de plant hangt. Je kunt hiervoor ook van die handige ijzeren ringetjes gebruiken. Misschien heeft de plaatselijke bloemist ze nog voor je liggen? Zet op het kaartje altijd #flowers4oxygen, zodat de herkenbaarheid van je project goed zichtbaar wordt.
 1. Verzamel mensen om je heen die helpen om de planten te voorzien van het kaartje maar ook om ze rond te rijden.
 2. Zorg dat je locatie ruim is waarbij je de 1,5 meter kunt hanteren. Draag eventueel handschoentjes. Heb je geen grote ruimte? Vraag eens na bij de winkelcentra of je tijdelijk een pand mag gebruiken, binnen 2 dagen kun je deze actie klaar hebben.
 3. De planten worden geleverd in trays maar niet met karren. Zorg voor vervoer naar je locatie.
 4. Schakel de lokale media in! Laat zien dat wij met deze win-win situatie kunnen zorgen voor een mooi gebaar voor diegenen die het nu zwaar hebben.

Succes!