Groei

Groei

Wij geloven in groei. Maar wat bedoelen wij daarmee? Wij hanteren hierin een van de 17 werelddoelen; nummer 8 Eerlijke en Sociale Groei.

In het werelddoel wordt gesteld dat er meer werk en welvaart komt en dat iedereen daarvan profiteert. En zonder dat het ten koste gaat van het milieu.

Vanuit een kleine Stichting als De Ruilfabriek kunnen wij nooit alles oppakken maar kleine beetjes helpen ook.
Hoe wij dat doen?

 • Wij helpen ondernemers groeien, ruilen daarvoor onze ruimtes met de ondernemers.
 • Wij geven vrijwilligers een plek waar ze kunnen groeien; groeien tegen eenzaamheid, groeien in ontwikkeling, groeien in leren werken en groeien in bijvoorbeeld sociale contacten.
 • Wij geven andere sociale ondernemers de kennis die we hebben opgedaan, in ruil voor kennis, terug.
 • Wij geven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een veilige plek waar ze mogen groeien.

Kunnen we jou ook laten groeien?

Sociaal ondernemerschap

Sociaal ondernemerschap

Betekenisvol zijn voor de lokale economie, maar wat betekent dat? Ondernemen draait om meer dan alleen maar winst maken.

Stichting De Ruilfabriek wil met haar locatie en projecten bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke en sociale problemen.

Sociaal ondernemen is investeren in de maatschappij om je heen.

Wij vinden het belangrijk dat wij waardevol en zinvol bezig zijn met elkaar. Wist je dat sociaal ondernemen ontzettend veel voldoening geeft? Wanneer je samenwerkt met ons kun je de activiteiten laten vallen onder maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maar ook staan wij open voor Social Return For Investment. Er zijn veel mogelijkheden om met kleine dingen ons te helpen.

Onze Stichting heeft geen winstoogmerk maar streeft wel naar een stabiele organisatieopbouw.

Participatie

En sociale contacten…. Mensen zijn de meest sociale wezens op onze planeet. Sociale connecties zijn heel belangrijk voor onze emotionele en fysieke gezondheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat vriendschappen een grote invloed hebben op ons geluk en de kwaliteit van leven. Ze zeggen ook weleens dat het gebrek aan sociale contacten ongezonder is dan roken!

Sociale contacten kun je genoeg op doen bij Stichting De Ruilfabriek; of je nu een paar uur komt werken in onze toffe conceptstore, een chauffeur van de Max Mobiel bent of een ondernemer bij ons bent.

Binnen ons Zoete Zoenen concept is sociale contacten een van de belangrijkste punten. Denk maar eens aan;

 • Als wij je weer naar school kunnen laten gaan heb je sneller weer sociale contacten en dat is goed voor je gezondheid
 • Als je zinvol vrijwilligerswerk hebt geeft dat een gevoel van erbij horen en er toe doen en dat is goed voor je gezondheid
 • Als je bijvoorbeeld een mantelzorgtaak hebt is het zo belangrijk voor jezelf, dat je even in een andere omgeving kan zijn waar meer mensen zijn die jou begrijpen, ook dat is goed voor je eigen gezondheid.
 • Als je onze klanten in de winkel spreekt, die bijna altijd vrolijk zijn door de mooie winkel, maakt dat een geluksgevoel aan en ook dat is goed voor je gezondheid.

Wees een vrijwilliger naar je eigen vermogen, dat mag bij ons.

Waar wacht je nog op?

Participatie

Duurzaam ondernemen

Hergebruik van materialen en inrichting, dat is wat wij nastreven bij Stichting De Ruilfabriek.

Dit doen wij op verschillende manieren;

 • De inrichting van onze locaties zijn vintage en krijgt bij ons een tweede of soms derde of vierde leven;
 • Wij gebruiken tweedehands apparatuur zoals het koffieapparaat of de kassa
 • Wij moedigen ondernemers in onze Conceptstore om materialen te hergebruiken
 • Wij organiseren projecten waar materialen worden hergebruikt zoals tijdens NL DOET waar wij glossy magazines uitdelen in de wijken waar ze niet de luxe hebben om een magazine aan te schaffen.

If you change nothing, nothing will change

Duurzaam ondernemen